מסיבת התה באזרבייגיין!
אתמול הוזמנתי למסיבת תה מיוחדת במינה .בבית לישכת התיירות של אזרבייג'ן , נכנסתי לתוך האולם המזמין בשולחן ערוך במגש מתוקים, . תה חם בטעמים מיוחדים, ובמקום סוכר יש קוביות סוכר אפילו צבעונים, שמעתי על המנהגים המיוחדים שיש להם, כשסיימנו לשמוע ולטעום את האווירה שיש באזרבייגיין, קיבלנו כוס וצלחת וכל אחד אייר כרצונו.עכשיו רק בא לי לנסוע לשם ולראות הכל בגדול,
לשכת התיירות של אזרבייג'ן ATB בישראל ממשיכה לקדם נושאים בעלי עניין לתייר הישראלי ובהם הקולינריה המקומית, היינות והתה שלה וחגגה את חגי השנה החדשה במסיבת תה כהלכתה. דוקא ואולי למרות שהישראלים הינם עם חובב קפה, מסורת התה של אזרבייג'ן מעוררת אצלינו עניין. משתתפי הטקס למדו על מסורת התה האזרבייג'נית, ההיסטוריה, מטעי התה של המדינה, שיטות הגידול, וכן על הכוסות המיוחדות, משמעות צורתן וקישוטן.
חליטות התה במפגש הוגשו בכוסות "ארמודו" מסורתיות ,שעל חלקן ציירו האורחים אלמנטים ייחודיים בסגנון חופשי. התה הוגש כמיטב המסורת לצד פירות מיובשים, ממתקים לאומיים כמו פחלבה ושקרבורה, ומבחר ריבות מקומיות.
מנהלת הסניף הישראלי של לשכת התיירות ATB ,ג'מילה טליבזיידה, סיפרה כי על פי אונסקו, תרבות התה של אזרבייג'ן מהווה סמל של זהות, אירוח ואינטראקציה חברתית . התה מהווה חלק מ"סל המוצרים," שנסחרו בדרך המשי ההיסטורית, ויש לו עד היום שלושה תפקידים ראשיים בחברה האזארית– תרומה לחקלאות, לתיירות ולתרבות.
היסטוריית גידולי התה באזרבייג'ן חלה בשנת 1892 בדרום המדינה וכעת הצפי הוא שבשנת 2027 השטחים בהם מעבדים תה ישתרעו על פני שטח של עצום 3000 הקטר.
את התה של אזרבייג'ן נתן לקנות בישראל בחלק מהרשתות כמו טיב טעם, בחנויות המתמחות במוצרים ממדינות הקווקז ובחלק מהחנויות הפרטיות.
כיצד להכין תה?
בקנקן תה מקרמיקה מניחים כ-5 עלי תה, ועליהם מעט מים חמים. מניחים את הקנקן ל-3 דקות על פלטה לוהטת, מוסיפים עוד כמה עלי תה , ויוצקים עוד מים חמים עד למחצית גובה הקנקן. ממתינים חמש דקות, הסירו מהפלטה החמה, עטפו בצעיף (משי), המתינו כ-15 דקות ו- לרוויה. רצוי לשתות בכוס "אגס" שצורתה הרחבה למטה והצרה במותניים משאירה את התה חם יותר מכוס רגילה.
On September 20, ATB Israil office held an event "Tea ceremony and masterclass". Given that the Israelis drink more coffee than tea, or drink tea using tea bags, Azerbaijan’s tea tradition is of interest. Brewing loose tea, serving it with fruit and berry jams, national sweets like pakhlava and shekerbura in a traditional “armudu” glasses was a unique experience for the guests.
Participants of the tea ceremony learned about Azerbaijani tea tradition, history, tea plantations of the country, brewery methods, special glasses, meaning of their shape and ornaments.
After demonstration of tea brewing guests tasted tea in armudu glasses with different Azerbaijani jams, dried fruits, variety of sugar, pakhlava and shekerbura.
Guests also got an opportunity to decorate their own “armudu” glass following the instructions and given patterns. Popular Israeli bloggers, influencers and journalists were among the event participants.
The event aimed to highlight Azerbaijan’s traditions, tea culture and its history, increase awareness about
תגובות
הוסף רשומת תגובה