יום ראשון, 25 ביוני 2017

בקלואה וחומוס נוסח אבו גוש!

מלון יערים מציע:
מתכון לבקלאווה נוסח אבו גוש


החומרים לבצק:
500 גרם קורנפלור
750 גרם קמח
12 גרם מלח
50 גרם סוכר
70 סמ"ק שמן
800 סמ"ק מים (להוסיף לפי הצורך)

החומרים לסירופ:
1 כוס מים
2 כוסות סוכר
מיץ לימון מחצי לימון
מי ורדים

החומרים :
כל סוגי הפיצוחים שאוהבים:
אגוזים טחונים/ שקדים פרוסים/ פיסטוקים קלופים/ קשיו פרוס
לערבב את הפיצוחים עם אבקת קינמון, ניתן להוסיף גם רסק תפוחים

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל חומרי הבצק יחדיו, מוסיפים מים לפי הצורך, ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק במרקם אחיד.

  1. מרדדים את הבצק לעובי דק וחותכים את הבצק לפי הצורה הרצויה  (ניתן לעשות בקלאווה מרובעת בשכבות או בצורה עגולה או מגולגלת). שמים את המילוי במרכז וסוגרים בהתאם לצורה הרצויה.

  1. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, למשך כ- 10-15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.

  1. מוציאים את הבקלאווה מהתנור ויוצקים מעל את הסירופ (יש לוודא  שהסירופ קר).


בתיאבון!

מתכון לחומוס נוסח אבו גוש



החומרים :
1 כוס גרגרי חומוס
1 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס לימון סחוט
2 כוסות מים קרים
 1כפית כמון
1 כפית מלח
2 שני שום
יש להוסיף מעט פטרוזיליה / פלפל חריף לפי הטעם .


אופן ההכנה:
¦   להשרות את גרגרי החומוס במשך  24 שעות בקערת מים.
¦   לאחר ההשריה יש לבשל את גרגרי החומוס בסיר עם מים, במשך כשעה על אש נמוכה.
¦   בתום הבישול יש להניח לגרגרי החומוס להתקרר.
¦   לאחר שהתקררו להכניס את גרגרי החומוס לבלנדר ולהוסיף: שום, כמון, לימון סחוט, מלח, פטרוזיליה, מים קרים וטחינה גולמית 
¦   לערבב בבלנדר כ- 7 דקות . #מלוןיערים