יום שלישי, 16 במאי 2017

רולדה במילוי קרם לוטוס!

 רולדה מילוי קרם לוטוס !


אז מה אנו צריכים לרולדה:
• 4 ביצים גדולות (L) מופרדות לחלבון/חלמון
• 100 גרם סוכר (קצת יותר מחצי כוס)
• 120 גרם קמח (כוס אחת)
• 10 גרם קורנפלור (כפית)
• קורט מלח, כמה טיפות תמצית וניל, גרידת קליפת לימון
• חבילת שקדים פרוסים מולבנים.
בנוסף נכין:
• תבנית אפייה בערך 30X40 ס"מ, נייר פרגמנט בגודל התבנית, מרית על מנת למרוח את הבצק על גבי התבנית
• תנור אפייה מחומם מראש לדרגה 7 או 180 מעלות.
מה צריך למלית ולקישוט:
• צנצנת ממרח לוטוס 
• מסננת קטנה ואבקת סוכר לפיזור על גבי הרולדה
בתום האפייה נוציא מיד מהתנור, נסיר בזהירות מתבנית האפייה החמה ונניח את הרולדה ההפיכה על גבי מגבת לחה.
בעוד הרולדה מתקררת לה, 
נקלף בעדינות את נייר האפייה מהרולדה ונמרח עליה את ממרח הלטוס 
נגלגל את הרולדה ונעטוף אותה בנייר הפרגמנט, נניח אותה על מגש ונקרר אותה לשעתיים לפחות.

ולסיום, נסיר את העטיפה, נבזוק מעל אבקת סוכר, נפרוס לפרוסות ונהנה הטעם הנוסטלגי והנפלא…בתאבון
#מתכונים_לשבועות

#cook_bake_share