יום שני, 29 במאי 2017

קיש בטטה וגבינת עיזים!




  • 3-4 בטטות מבושלים ופרוסים לפרוסות
  • 250 גרם קמח
  • 125 גרם חמאה/מרגרינה
  • 3 ביצים
  • 1 שמנת לבישול השף הלבן- 15%

  • גבינת עזים תנובה- כ- 100 גרם
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט
  • בצל מטוגן. ומעט שום מטוגן
  • שמנת חמוצה אחת.


  • ההכנה
  •  להכנת הקלתית: בצק פריך פשוט ומהיר, לשים בקערה עם הידיים את הקמח, החמאה/ מרגרינה, ביצה אחת וקורט מלח עד לקבלת בצק אחיד.או לקיצורי דרך לקנות קמח שמרית לבצק פריך מלוח רק להוסיף שמנת אחת לערבב  וזהו.





    2. משטחים תחתית של תבנית עגולה משומנת מראש (כולל הדפנות)בבצק שהוכן, ודוקרים עם מזלג את כל שטח הבצק.
    3. להכנת המילוי: מסדרים בתבנית את הבצק. מעליו שמים בצל מטוגן עם השום. מעליו מסדרים את הבטטות הפרוסות והמבושלות. מעליו שופכים את תערובת הרואיל שזה הגבינות השמנת הבצים והתבלינים .וישר לתנור עד שמזהיב כחצי שעה בערך. חג שמח