יום שני, 29 במאי 2017

קיש פטריות בקלי קלות!

לבצק תערובת קמח שימרית רק להוסיף שמנת אחת חמוצה לערבב ולהשאיר רבע שעה לקרור . בנתיים מכינים את המילוי

למילוי

  • 700 גרם פטריות פרוסות
  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • תימין ורוזמרין לפי הטעם
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • ו שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1להכנת הבצק: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לאיחודם. חשוב לא לעבד יותר מידי.
2עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות  רבע שעה
3להכנת מילוי הקיש: מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה.
4מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מזהיבות. מעבירים לקערה ומקררים קצת. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים ומערבבים. מכניסים לתנור עד שמזהיב בערך חצי שעה.