יום שלישי, 9 במאי 2017

עוגת שמרים בקלי קלות!

תמיד פחדתי להתעסק עם בצק שמרים. חשש שלא יתפח .שיצא יבש.הפעם התנסתי בבצק מוכן שמרים עלים של מעדנות. שאיך שריתי את הבצק ידעתי שהפעם יהיו לי חיים קלים ובטוח הצלחה. ובאמת החיים הפכו לקלי קלות בענין האפייה וההכנות לשבועות. אז כמו בפרסומת של מיץ סחוט טרי אצלנו רק פותחים את הבצק וממלאים לא מתעסקים עם חומרים .לפתוח למלא להתפיח ולתנור איזה כייף לאפות מעשה ידיי ואיזה כייף שזה מצליח ממש כמו קונדיטוריה.
תקשיבו כל מי שחוששת מאפיה ולא מצליחה פה מובטחת לה הצלחה בטוחה. לא להתעסק בהכנת הבצק. לא חשש שיהיה דביק לא לקמח אפילו ממש התאהבתי בבצקים של מעדנות.







 למעדנות יש עוד שני סוגי בצקים אחד בצק פריך . והשני בצק עלים עם חמאה למילויים שונים מתוקים או מלוחים. הכנתי גם רולדת מילוי תמרים ואגוזים בחמש דקות.