יום חמישי, 13 באפריל 2017

הכנת מסראן טריפולטאי!

חג הפסח מביא איתו את ריחות השמיר .ויחד איתו את המאכלים האהובים עליי!

 אצל אמא שלי במטבח מריחים את השמיר וטועמים כמעט בכל תבשיל  בחג הפסח. הכי אהוב עלי זה האורז עם השמיר והפול והמסרן שהוא מעי ממולא , אמא שלי מכינה והקרדיט מגיע לה. אני עדיין לא למדתי להכין אולי פעם עוד אלמד בנתיים מתענגת על המאכלים שלה . 

 מביאה לכם כאן את תהליך הכנת המסרן לפי המתכון שלה שעובר מדור לדור.


המרכיבים:
1 יח' מעיים טבעיים של בקר
400 גרם שומן עוף או בקר
1 בצל קצוץ
3 בצלים גדולים, קלופים אך לא קצוצים
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור גרוס
1/3 כוס אבקת מרק עוף
1/2 כפית פפריקה מתוקה וגם חריפה
 חצי קילו בשר טחון
אורז  כוס

  1. ממלאים את המסרן: הכי טוב אם יש לכם מכונת מילוי או אביזר למיקסר (כמו  לנקניקיות) – אם אין צריך להעזר באדם נוסף ומשפך: אחד מחזיק את המסרן עם המשפך והשני יוצק את התערובת.
  2. קושרים את המעיים - שימו לב, זה חשוב לעשות כן, כי מעיים טבעיים לא ניתן סתם "לסובב" - חייבים לקשור.
  3. מעבירים לתבנית ומסדרים את המעיים הממולאים לצורת שבלול. ניתן להקפיא עד השימוש.
מכינים רוטב 
מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות. כף פפריקה מלח ופלפל שחור ןמים קצת בערך חצי כוס עד כוס כשזה רותח, מוסיפים את המעיים הממולאים.דוקרים בקיסם, שלא יתפוצץ. לאחר חצי שעה מכבים. שומרים ומוסיפים לכל תבשיל חמין שתעשו.