יום שני, 27 בפברואר 2017

כרוב ממולא בשר ואורז!

כרוב ממולא

המצרכים:
1 כרוב
1 כוס אורז
300 גרם בשר טחון
1/2 חבילה כוסברה, קצוצה
1/2 חבילה פטרוזיליה, קצוצה
2 בצלים
5 כפות רסק עגבניות
1 לימון
תבלינים: פפריקה אדומה, פלפל לבן, כורכום, מרק עוף, מלח
אופן ההכנה:
1. ממלאים סיר עמוק במים ומכניסים את הכרוב בשלמותו. מביאים לרתיחה ובכל פעם שעלים חיצוניים מתרככים מקלפים אותם ומניחים בצד שיתקררו (דרך נוספת, היא להכניס את הכרוב למקפיא ללילה שלם. כשהיא מוציאה אותו משם העלים כבר רכים).
2. מכינים אורז רגיל (כוס אורז, שתי כוסות מים) ומניחים להתקרר.
3. שמים את הבשר הטחון בקערה, מגררים פנימה בצל אחד ומוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה. מוסיפים את האורז המוכן ומתבלים בחצי כף פפריקה, חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל לבן ומלח לפי הצורך.
4. לוקחים עלה כרוב, מסירים ממנו את החלק הקשה (ה"עורק" הראשי) ופורשים על משטח העבודה. מניחים במרכז העלה מעט מהמילוי ומקפלים: סוגרים משמאל ואז מימין, ומגלגלים עד שנוצר מעין אגרול. ממשיכים כך עם כל העלים.

מטגנים בצל  שמים 2 כפות רסק עגבניות ומניחים את הכרוב הממלוא מסדרים בסיר ושופכים מיים בגובה הכרוביות. בערך שעה על הגז.