טחינה ללא סוכר! ויש גם מתכון לאוזני המן

פורים בפתח והכנת האוזני המן גם בפתח. איזה יופי שניתן למלות את האוזני המן בטחינת שוקולד ללא סוכר. גם טעים גם בריא  גם פחות קלוריות .וגם חולי סכרת יכולים להנות. 

חברת אחוה, היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלווה, טחינה ודברי מאפה מאז 1929, מציעה לקראת חג פורים .טחינה משומשום טבעי וטחינה משומשום מלא ללא תוספת מלח. 


פורים שמח, מתוק ובריא. תיהנו.
המצרכים לבצק: אוזני המן

3 כוסות קמח רגיל
3 כוסות קמח תופח
3 ביצים בגודל קטן/בינוני 
1 שקית סוכר וניל
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
150 גר שמן (3/4 כוס)
3/4 כוס מיץ הדרים או מים. אופציה חלבית - ניתן להשתמש ב3/4 כוס חלב.
המצרכים למלית:
250 גר' (חצי מיכל) טחינה "אחוה" משומשום מלא ללא סוכר
6 כפות סילאן או דבש
1 ביצה 

המצרכים למלית:

250 גר' (חצי מיכל) טחינה "אחוה" שוקולד  ללא סוכר
6 כפות סילאן או דבש
1 ביצה 
אופציונאלי:
50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס (חצי כוס)
כף וחצי אבקת קקאו
חפיסת שוקולד מריר
לקישוט:
מפזרים אבקת סוכר לפני הגשה

אופן ההכנה: 
1. מתחילים בהכנת המילוי -  מערבבים היטב בקערה את הטחינה עם הסילאן עד לקבלת מרקם חלק. מניחים בקירור.
2. מנפים את הקמחים (מלבד עניין הכשרות, לצורך קבלת קמח אוורירי), מכניסים לקערה יחד עם שאר החומרים "היבשים". מערבבים ומוסיפים את החומרים "הרטובים"- ביצים, שמן, נוזלים. מערבבים ולשים עד לקבלת כדור בצק אחיד. מומלץ לא ללוש יתר על המידה, בכדי לא לפגוע במידת פריכותו של הבצק.
3. מחלקים את כדור הבצק ל-2. אחד מהחלקים מניחים בצד, לחלק השני מוסיפים את אבקת הקקאו תוך כדי לישה. 
4. מאחדים את 2 הכדורים (הכדור ה"צבוע" והכדור הרגיל) יחד על משטח מקומח ומרדדים עד לקבלת בצק בדוגמת "שיש" ובעובי של 2 מ''מ. קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס. מסדרים את העיגולים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
5. טורפים את הביצה, מברישים את עיגולי הבצק לצורך סגירה אטומה.
6. מעבירים את המלית לשק זילוף ומזלפים מעט חומר במרכז כל עיגול (ניתן להשתמש בכפית
 במקום) לאחר הזילוף, יש להדק את הבצק היטב בצורת אוזן. אופים כרבע שעה (או עד הזהבה) בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות. לקראת סיום האפיה ניתן להוסיף חופן אגוזים קצוצים מעל כל מלית. מניחים בצד לקירור ומקשטים באבקת סוכר.
טחינה אחוה מיוצרת מזרעי שומשום איכותיים ללא תוספת מלח וללא השרייה במלח, דבר המפחית את ערכי הנתרן במוצר ומשפר את ערכיו הבריאותיים והתזונתיים. הטחינה מתאימה במיוחד לחגיגות עצמאות - לאכילה לצד בשר צלוי על האש, לפיקניקים ואירוח גם מחוץ לבית.
 
בחברת אחוה מקפידים על הכנת הטחינה על בסיס 100% שומשום טחון, כאשר שומשום מלא (עם הקליפה) גבוה בערכים תזונתיים בשל הוויטמינים והמינרליים הנמצאים בקליפה. המוצרים מכילים רכיבים טבעיים בלבד ומהווים בסיס לעשרות מאכלים מגוונים, בריאים וטעימים ובדגש על מחירים אטרקטיביים השווים לכל נפש.
 
מחיר מומלץ לצרכן: 10 – 12 ₪ לאריזת 500 גרם טחינה גולמית ובין 16 – 18 ₪ לאריזת 1 ק"ג. כשר פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה