יום שלישי, 6 בדצמבר 2016

מאפינס מתחפש

הפעם אני מביאה מאפינס שיכול כל פעם להתחפש למשהו אחר קחו את הבסיס . וכל פעם תשנו מה שתרצו או מה שילדכם יאהבו. היות ובן שלי צליאקי. אני כל הזמן מנסה להפוך מתכונים שיהיו מתאימים גם לבן שלי. אז החלפתי קמח רגיל לקמח ללא גלוטן. יצא ממש טעים.


מאפינס גבינות ללא גלוטן


1 וחצי כוסות קמח  ללא גלוטן
חצי כוס חלב
1 גביע גבינה שמנת בצל  ועירית תנובה

רבע כוס שמן
 

2 ביצים
חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת
חצי כוס פתיתי גבינה צהובה עמק
חצי כוס טבעות זיתים ירוקים
כפית אורגנו יבש
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל  מעט קצח שחור

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. 

מערבבים את כל החומרים, מלבד הגבינה הבולגרית, בקערה גדולה. 

מוסיפים את הגבינה הבולגרית ממש בסוף ומערבבים מעט, כדי שלא תתפורר לגמרי ויישארו עוד גושי גבינה קטנים במאפינס. לשים בתבניות אישיות ולהכניס לתנור חם.

אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים. 

מסדרים על צלחת ומגישים חם. בתאבון. 

כמה טיפים:

אפשר להחליף את הגבינות עם גבינות שיש בבית (לא חובה להיצמד למתכון). 
אפשר להוסיף למאפינס תוספות שילדים אוהבים כגון תירס או גמבה. 
במידה ומשתמשים בתבניות מתכת יש לשמן היטב ולקמח.