יום שלישי, 20 בדצמבר 2016

עוד חוזר הטיגון! לא אצלי

חנוכה הוא חג שמח, ללא שום ספק. במשך כל ימי החג אנחנו שמחים מאוד, אבל בסיומו – קצת פחות. לפחות מבחינת הקלוריות... למי שמחפשים פתרון דל קלוריות לחג (פך) השמן, תאפו את הסופגניות לפחות פה תחסכו את הקלוריות..

מרכיבים
  • 2.5 כוסות קמח
  • 15 גרם (כף) שמרים רגילים
  • 1/4 כוס יוגורט
  • 1/2-3/4 כוס מים (לפי הצורך)
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • ממרח לוטוס למילוי
  • 5 כפות ריבה תות האהובה עלי מכל הריבות
  • תרסיס שמן
  • אבקת סוכר לפיזור
הכנה
  1. מפעילים את השמרים: בקערה קטנה מערבבים 1/3 כוס מים חמימים, מלח, 1 כף קמח, ומשהים למשך 15 דקות.
  2. בוחשים את כל המרכיבים עם שארית המים
  3. מוסיפים את תערובת השמרים ומתפיחים למשך שעה תחת ניילון עטוף במקום אפל וחמים – אפשר בתנור סגור
  4. מחממים תנור לטמפרטורה של 200-220 מעלות
  5. יוצרים כדורים בקוטר 3-4 ס"מ
  6. מניחים בתבנית משומנת בתרסיס שמן (ניתן לקנות בכל סניפי טיב טעם), ושומרים מרחק בין כדור לכדור כדי לאפשר להם לתפוח עד שהם מכפילים את גודלם, בערך. אופים עד השחמת הסופגניות.
בתום האפייה ממלאים את הסופגניות בריבה, בעזרת מזרק .או ממרח לוטוס.