יום רביעי, 10 באוגוסט 2016

פיצה שמש

חומרים לבצק הפיצה:
1 ק"ג קמח
1 שמרית שמרים טריים (50 גר')
1/2 שקית משפר אפיה (25 גר')
½ כוס שמן (מומלץ שמן זית ,100 מ"ל)
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח
כ ½2 כוסות מים פושרים
 
חומרים לרוטב הפיצה:
1 קופסא עגבניות מרוסקות
1 שן שום כתושה
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח
גבינת מוצרלה מגוררת
גבינת שמנת נפוליאון עם פלפלים חלפניו
 
תוספות אפשריות למתכון:
פטריות פרוסות
זיתים שחורים או ירוקים פרוסים
בצל לבן פרוס
תבלינים:ריחן (בזיליקום), אורגנו
אנשובי
 
אופן ההכנה: 1. מכניסים לתוך קערה את הקמח, שמרית, משפר לאפיה ביתית, סוכר, שמן ומלח ולשים. מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק פיצה רך וגמיש.
2. לאחר הלישה ניתן לתת מנוחה לבצק לכ-20 דקות בכלי מכוסה, לחלק את הבצק לשניים, ואז להקפיא חצי מהבצק עטוף היטב.
3. מרדדים את בצק הפיצה  לעלה בעובי של כ -1/2ס"מ  ומחלקים לשמניות ,את הבצק שמים את תערובת הגבינות והרוטב שמים מעל עו

ד עלה וחותכים למשולשים ואחר כך מסובבים כל משולש חצי סיבוב, מעבירים לתבנית אפיה משומנת קלות
ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ 20 דקות.