יום שישי, 22 ביולי 2016

מלפפונים חמוצים מבית אימי!

כשהייתי קטנה, אימי ואני היינו הולכות לשוק בלוד. היינו מחכים לעונת האביב לרכוש מלפפונים טריים. הריח שלהם היה ממכר. לא בכל השנה היו מלפפונים כמו עכשיו. אלא כל דבר בעונה שלו ובאמת הטעם נורא השתנה. היינו קונות מלפפונים קטנים ואימי הייתה מכינה חמוצים מהם. הייתה מניחה את הצנצנת בחוץ בשמש. ואחרי שלושה ארבעה ימים היו מוכנים לאכילה. כל יום כשהייתי חוזרת מבית הספר בודקת מסתכלת איך הצבע הירוק שלהם משתנה לצבע של מלפפון חמוץ. זכרונות הילדות שלי הביאו אותי להכין עכשיו לנכדי את המלפפונים של אמא שלי שתהייה בריאה.



מלפפונים כבושים במלח- מתכון למלפפונים חמוצים הכי טעימים שיש, יותר מבכל חנות או מעדנייה!
מרכיבים
  • הכמות לצנצנת בנפח 4-5 ליטר 

  • קילו מלפפונים- לבחור מלפפונים הכי טריים והכי טובים
  • שום חתוך לחצי כמה שיניים
  • שמיר טרי או יבש- צרור בינוני
  • כוס מים חמים
  • מעט מלח
  • פילפל חריף לאוהבי הספייסי
  • עלה כרפס לטעם
  • אופציונלי- חתיכה גדולה של לחם שחור
אופן ההכנהמכניסים מלפפונים לצנצנת,  לאורך שיהיה מקום לכולם.מוסיפים  שום חתוך לחצי  (כך כל שן חתוכה לשני חצאים). לחיזוק טעם השום אפשר לחתוך לחתיכות יותר קטנות.
מוסיפים את צרור השמיר- מפוזר בצנצנת. מוסיפים כוס מים קצת חמים (לא רותחים) שממיסים בה 2 כפות מלח.אפשר להוסיף לחם שחור מלמעלה- וכך ההחמצה תהיה מהירה יותר. להשאיר מקום בצנצנת להתרחבות בזמן ההחמצה. להשאיר סגור היטב בשמש כמה ימים לפני שבודקים את הטעם. בדרך כלל מוכן כעבור שלושה ימים.