יום ראשון, 10 ביולי 2016

אושפלו אורז פרסי

אושפלו הכל בסיר אחד תבשיל אחד שיש בו הכל




4-6 שוקיי עוף או פרגיות או בשר אדום מה שבא לכם
4 כוסות אורז לבן
6 גזרים
1 בצל גדול
כף פפריקה אדומה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כפית בהרט
1 כף אבקת מרק בטעם עוף 
שמן לטיגון
6 כוסות מים רותחים
מלח לפי הטעם
גרגרי חומוס מבושלים
קצת קינמון לטעם

אופן ההכנה:
קולפים את הגזרים ומגרדים אותם בפומפיה רחבה. אני ממליצה לעשות את הפעולה במעבד מזון למי שיש כי אז מדובר בקלי קלות של עבודה ולא מעייפים את הידיים.
קולפים וקוצצים את הבצל דק.
שוטפים את השוקיים ומספיגים במגבת נייר.
מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן יחד עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את השוקיים וממשיכים לטגן תוך שמתבלים בפפריקה, כורכום, בהרט, מלח ואבקת מרק.
ממשיכים לטגן עוד מספר דקות תוך כדי שמערבבים מדי פעם והופכים את השוקיים.
מוסיפים את הגזר המגורד וממשיכים לערבב עוד שתי דקות.להוסיף חומוס.
מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה מחודשת ומוסיפים עוד מלח באם צריך.
מכסים את הסיר במכסה ומנמיכים את האש לחום הכי נמוך בגז.

לאחר חצי שעה של בישול על אש קטנה, יש לערבב קלות את תכולת הסיר ומיד לסגור את המכסה לעוד 10 דקות של בישול.
מכבים את האש (לא לפני שטועמים שהאורז רך) ומשאירים כך סגור לרבע שעה.