יום שני, 23 במאי 2016

לביבות כרוב סגול. כדורי בשר ברוטב עגבניות. חזה עוף עם ערמונים!

לביבות כרוב סגול

דלעת חתיכה
בצל
כרוב סגול
גרעיני חמניה
גריעני דלעת
קמח חומוס
מלח  פלפל קינמון וקצת הל מערבבים הכל מניחים קצת לנוח יוצרים כדורים משטחים אותם בתבנית אפיה ואופים על 180 מעלות. עד שזה מזהיב. ניתן לטגן אז מוסיפים ביצה שיתפסו.


כדורי בשר לילדים

 בשר טחון ביצה
 לחם רטוב וסחוט

אבקת מרק סודה לשתיה
בצל מטוגן
גזר מגורד
פפריקה מתוקה  מלח פלפל שחור

רוטב
בצל מטוגן  מוסיפים שלושה עגבניות מרוסקות. רסק עגבניות בערך שתי כפות . כפית סילאן או דבש.מלח פלפל שחור אבקת מרק  כפית גריל עוף מוסיפים מים רותחים ושמים את הקציצות. בתאבון.

חזה עוף בערמונים
לוקחים חזה עוף מקמחים בקמח. את הקמח מערבבים עם פפריקה מתוקה אבקת מרק מלח פלפל שחור, כרכום, ותבלין טוסקאנה של חברת פרג. מקמחים ומטגנים קלות משני הצדדים.
באותו הסיר מטגנים שלושה בצלים עד להזהבה. מוסיפים שתי שקיות ואקום של ערמונים. שופכים לסיר מים רותחים נותנוים לזה איזה חמש דקות מוסיפים את החזות עוף עוד כ20 דקות בישול  מכבים.