יום שלישי, 15 במרץ 2016

מכרות טריפולטאי !

  מתכון לעוגיות מכרות טריפולטאי שסבתא שלי הייתה מכינה ועכשיו אמא שלי ממשיכה את המסורת . והיום אני ממשיכה גם ומנסה לעשות.


1 ק"ג סולת שופרסל
3 כוסות קמח, מנופה
1 כוס שמן חם
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 2 – 3 כוסות מים

למלית:
1/2 -3/4 כוס מים
1 חבילה תמרים מעוכים (500 גרם) או ממרח תמרים שופרסל
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ציפורן טחונה
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים בינוניים

לסירופ:
3 כוסות מים
2  כוסות סוכר
מיץ מ-1/2 לימון


לעיטור:
1/2 כוס סוכריות צבעוניות, או זרעי שומשום, או שילוב של שניהם




לבצק-  שמים את הסולת בקערה רחבה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. צרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את השמן החם.

בוחשים את התערובת לאט, בכף עץ. מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, לשים תוך הוספה הדרגתית של המים, וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש לעבודה.

למלית – מחממים בסיר את המים. מוסיפים את התמרים המעוכים, הקינמון, הציפורן וקליפת התפוזים.

מערבבים לעיסה אחידה, סמיכה וחלקה. (במידת הצורך, אפשר להוסיף מעט מים כדי לקבל מרקם אחיד.) לוקחים בצק משטחים ביד לקחים את המלית שמים על הבצק וסוגרים בעוד בצק כמו שעושים קובות. שמים בנייר אפייה בתוך מגש ואו]פים עד להזהבה


. מסדרים את עוגיות המקרוט – כ-25 יחידות בכל תבנית – ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 צ') כ-25 דקות, או עד שהן מזהיבות וצדן התחתון השחים מעט. ואחר כך טובלים אחשד אחד בדבש ומקשטים בסוכריות צבעוניות.