ערב של שושנים

עוגת שמרים שושנים במילוי ממרח לוטוס קראנ״ץ
  • חמש כוסות קמח (500 גר')
  • 1 כפית מלח (5 גר')
  • 1/3 כוס סוכר (100 גר')
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס חלב (160 מ"ל)
  • 2 כפות שמרים יבשים 
  • 1 כפית תמצית וניל
  • שומשום לקישוט
  • 200 גר' מחמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות מערבבים נותנים תפיחה ראשונה פותחים ומורחים את ממרח הלוטוס מכניסים לתנור בחום בנוני עש שמשחים ומפזרים למעלה קצת שומשום
למלית:
  • 1 צנצנת ממרח לוטוס עם שברי עוגיות
ןעןד רולדה מילוי קרם לוטוס קראנץ
אז מה אנו צריכים לרולדה:
• 4 ביצים גדולות (L) מופרדות לחלבון/חלמון
• 100 גרם סוכר (קצת יותר מחצי כוס)
• 120 גרם קמח (כוס אחת)
• 10 גרם קורנפלור (כפית)
• קורט מלח, כמה טיפות תמצית וניל, גרידת קליפת לימון
• חבילת שקדים פרוסים מולבנים.
בנוסף נכין:
• תבנית אפייה בערך 30X40 ס"מ, נייר פרגמנט בגודל התבנית, מרית על מנת למרוח את הבצק על גבי התבנית
• תנור אפייה מחומם מראש לדרגה 7 או 180 מעלות.
מה צריך למלית ולקישוט:
• צנצנת ממרח לוטוס קראנץ
• מסננת קטנה ואבקת סוכר לפיזור על גבי הרולדה
בתום האפייה נוציא מיד מהתנור, נסיר בזהירות מתבנית האפייה החמה ונניח את הרולדה ההפיכה על גבי מגבת לחה.
בעוד הרולדה מתקררת לה, 
נקלף בעדינות את נייר האפייה מהרולדה ונמרח עליה את ממרח הלטוס קראנץ
נגלגל את הרולדה ונעטוף אותה בנייר הפרגמנט, נניח אותה על מגש ונקרר אותה לשעתיים לפחות.

ולסיום, נסיר את העטיפה, נבזוק מעל אבקת סוכר, נפרוס לפרוסות ונהנה הטעם הנוסטלגי והנפלא…בתאבון



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה