יום רביעי, 29 באוקטובר 2014

בוקה דה דאמה - עוגת שקדים טריפוליטאית


בוקה דה דאמה - עוגת שקדים  מטריפולי

זו עוגה שהייתה נהוגה לאכול אותה בחגים בשמחות בריתות 


כי


חומרים
7 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבוונים
רבע כפית כרכום זה הסוד של הצבע הצהוב


1/2 1 כוסות סוכר
1/2 3 כוסות שקדים מולבנים טחונים לאבקה
1 כף תמצית שקדים
1 כף תמצית וניל
קליפה מגוררת דק מלימון ותפוז
1/2 כוס שמן
1/2 שקית אפייה
5 כפות קמח מנופה
מיץ מלימון אחד
לזיגוג:50 גרם אבקת סוכר
1 כף מים קרים
1 שקית (100 גרם) שקדים גרוסים
+ מקציפים היטב את החלבונים עם 1/5 כוס סוכר עד לקבלת קצף נוקשה.
+ בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם הסוכר הנותר, השמן, השקדים הטחונים, קליפות התפוז והלימון, מיץ הלימון ואבקתאאאאפיה הסוכר האפיה. מבליעים את החלבונים בתערובת בעזרת מרית בתנועות קיפול ולבסוף מוסיפים את הקמח.והכרכום .
+ משמנים תבנית אפיה מס' 26 , יוצקים את התערובת ואופים בחום של 170 מעלות . מנמיכים את הטמפ' ל-160 מעלות ואופיםכ 30 דקות.
מצננים את העוגה ומכינים את הזיגוג: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר והמים עד שהאבקה נמסה. יוצקים על העוגה ומפזרים שקדים מולבנים שקדים  בעוגה הזו לא עשיתי זיגוג כי ילדי לא אוהבים הם מורידים אם תרצו תעשו זה נורא טעים בתאבון